• Home
  • Programma
  • Meedoen
  • Ervaringen
  • Over
  • Media
  • Contact
07 maart 2017

Voedingsvisies én verrassingen in Roosendaal

De Brabantse en Limburgse deelnemers aan Duurzaam en Gezond aan Tafel verzamelden zich dinsdag 7 maart in Roosendaal. Daar werden ze voor Masterclass 3 gastvrij ontvangen op de indrukwekkende locatie Wiekendael van zorginstelling Groenhuysen. Bij de koffie of thee stond met het in eigen huis ontwikkelde Groenhuysertje de eerste lekkernij van de dag al klaar. Er zouden er nog heel wat volgen…

Hennie Brons, voorzitter van de Raad van Bestuur van Groenhuysen, heette het gezelschap welkom. De ervaren bestuurder stond kort stil bij de visie die zijn organisatie op voeding heeft. ‘Bewoners, bezoekers en medewerkers moeten hier van een smakelijke maaltijd kunnen genieten”, zo stelde hij. “Eten moet een beleving zijn”, voegde hij daaraan toe.  De wens van de cliënt staat daarbij mee dan ooit centraal. “Wij willen elke dag een mooie dag laten zijn”, zo besloot Brons. Rudi Crabbé bouwde vervolgens samen met de deelnemers een recept voor een voedingsvisie op. Daarna presenteerden de deelnemers in kleine groepjes hun zorgvuldig geformuleerde voedingsvisies aan elkaar. Tussendoor werden ze door Eric-Jan Wissink verrast met kleine smaaksensaties, die ter plekke waren bereid.

 


Voorafgaand aan de lunch werd in twee groepen een kijkje genomen in het immense zorgcentrum. Daarbij werd uiteraard het restaurant aangedaan maar ontbrak ook een kijkje in de prachtige kapel, die momenteel gerestaureerd wordt, niet. De lunch werd daarna een hoogtepunt. Los van de heerlijkheden die de eigen kok op tafel toverde, waren er ook twee streekleveranciers uitgenodigd om hun lekkernijen aan de bezoekers te presenteren. En dat deden Culinair Kommers en TopBakkers met verve. Onder meer geblancheerde en gegrilde pastinaak en soep van zoete aardappel kwamen voorbij. De worstenbroodjes en zoetigheden van de bakker gooiden eveneens hoge ogen.

 

In het middagprogramma werd aandacht ingeruimd voor de samenwerking tussen landbouw en zorg, iets waar men ook in Brabant best voor warm loopt. Interactie was er weer volop bij het bespreken van de verbeterplannen. In de afsluitende sessie werden de potentiële beren op de weg vakkundig getackeld en werden nog tips voor het implementeren en uitvoeren van de verbeterplannen verstrekt. De geslaagde dag werd afgesloten met een drankje en een snackje, waarna iedereen voldaan huiswaarts ging. Stichting Elisabeth in Breda weet voor de volgende Masterclass, op 16 mei, dat de lat in Roosendaal hóóg is gelegd.

 

Duurzaam en Gezond aan Tafel wordt mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van het ministerie van VWS, Stichting De Friesland, regionale Rabobanken en Diverzio.

 

 

 

  • Ga naar aanmelding
  • Lees over resultaten van eerdere deelnemers
  • Bekijk een film van hun ervaringen
Nieuwsarchief DGaT in de media

  • Wat is duurzaam en gezond aan tafel?
  • Meedoen
  • Inhoud en opbouw
  • Meetbare resultaten
  • Kosten en voorwaarden
  • Aanmelden
  • Ervaringen
  • Eerdere programma's
  • Urgenda
  • Verslagen
  • Programma
  • Masterclass reeks
  • Praktijkgericht onderzoek
  • Monitoring met dashboard
  • Begeleiding on the job
  • Plaats,datum, tijd
  • Contact
  • YTYT
  • TwitterTwitter
  • LinkedinLinkedin
  • Home
  • Programma
  • Meedoen
  • Ervaringen
  • Over
  • Media
  • Contact

Hidden page's

  • Nieuws
  • Deelnemers kaart
  • Waar gaan we van start?